Обладнання:

Електричне опалення

Економне опалення – газ чи електроенергія?
 
Ще не встигли відійти від опалювального сезону, як новини посипалися, мов сніг на голову: газ з 1 травня подорожчав у середньому на 73%, ціни на електроенергію зросли на 30%, а вартість тепла для багатоквартирних будинків з 1 липня пообіцяли підвищити на 40%. І це при тому, що іноді повертаєшся з роботи додому взимку, а у квартирі з центральним опаленням – ну просто «церковне» повітря! Чи стане тепліше, якщо ми сплачуватимемо за послуги тепломережі вже з розрахунку не 7, а 10 гривень за 1 квадратний метр площі? І яку систему опалення обрати тим, хто планує встановити автономку? 
– Порівняно з централізованим опаленням, наші клієнти витрачають на обігрів своїх квартир в 2-3 рази менше, – розповідає Іван Попруженко, керівник відділу продажів «СП Розумний дім» –  відомого кіровоградського підприємства, що вже 8 років встановлює енергозберігаючі системи електроопалення UDEN-S не тільки у нашому місті, а й по всій Україні. – Тепер люди не залежать від комунальників, від потреби знімати, промивати й заново встановлювати чавунні батареї, морочити голову з повіркою газового лічильника, самі можуть регулювати температуру в кімнатах і економлять на оплаті в рази. Звичайно, спочатку доводиться витратитися на встановлення системи, але ж результат того вартий!
Компанія принципово не працює с конвекторами, калориферами чи масляними радіаторами – кажуть, що вони немилосердно «мотають» кіловати й пересушують повітря, а після вимкнення моментально вихолоняють. Та й куди на літо їх подіти, щоб не спотикатися через картонні коробки та довгі шнури?
 
На стінах і стелі офісу – елегантні та функціональні зразки енергозберігаючих обігрівачів кіровоградського виробника, різні за розміром, потужністю та забарвленням. Дивовижно, але саме ці невеличкі та прості в користуванні «теплі панелі» та «теплі плінтуси» є головними елементами сучасної системи обігріву. Співробітники компанії з гордістю розповідають, що обладнання UDEN-S вже оцінили в Європі, де вміють рахувати кожну копійку й цінувати комфорт на роботі й удома. 
 
Системи опалення UDEN-S встановлені вже більш, ніж на 3 000 об’єктах України, де шукали й знайшли альтернативу дорогому газу, вугіллю чи мазуту, – в квартирах, приватних будинках, комерційній нерухомості, дитячих та оздоровчих закладах, промислових корпусах.
– Не буду довго розповідати про переваги обігрівачів, – каже Іван, – просто подивіться на цифри. Візьмемо середньостатистичну двокімнатну квартиру. Встановлення нашого енергозберігаючого опалення коштуватиме клієнту 8-10 тисяч гривень. Система потужністю 3 кВт працюватиме в середньому 5-7 годин на добу та споживатиме близько 450 кВт на місяць, а це не більше 160-190 гривень. 
Можна, витративши 5-8 тисяч гривень, обігріти квартиру конвекторами. Це обладнання на 5-6 кВт потужності працюватиме 8-10 годин на добу та в середньому на місяць споживатиме близько 1200 кВт, що дорівнюватиме... 800-850 гривням. Думаю, коментарі зайві. Тут легко потрапити в пастку: зекономити 2-3 тисячі гривень при покупці, а взимку залізти в борги з рахунками за електроенергію. Як не крути, а з конвекторами клієнт завжди буде перевищувати ліміт в 800 кВт.
З газом все навпаки. Витрати на газову автономку й електроопалення UDEN-S майже однакові, та, щоб встановити його, потрібно в 2 рази більше коштів! А де ж взяти 20 тисяч гривень? Робимо висновки: казки про шалено вигідне газове опалення давно поросли травою. 
– Цікаво, – запитую я, – за рахунок чого така економія?
– В основу роботи обладнання UDEN-S закладений принцип прямого обігріву приміщення, тому немає котлів, котелень, труб, насосів, теплоносія. М'які теплові промені потрапляють на поверхню стін, підлоги, різних предметів і поступово прогрівають їх, немов сонце, камін або груба. Як наслідок, піднімається і температура повітря. До речі, найбільш комфортна вона буде нижчою на 3-5 градусів порівняно з конвекційною системою опалення. Це дуже важливий фактор, адже зниження температури на 1 градус економить 5-7% енергоносія. Окрім того, такий спосіб передачі тепла відіграє значну роль у визначенні потужності системи опалення. Ми закладаємо від 0,5 кВт на 1 кв.м площі за висоти 2,5 м, що вже в 2 рази менше, ніж при розрахунку конвекційної системи. Обігрівачі UDEN-S починають випромінювати тепло вже через 5 хвилин після ввімкнення, через 20 хвилин виходять на свою робочу температуру, а завдяки енергозберігаючому теплонакопичувачу протягом 1,5 години продовжують віддавати своє тепло, обігріваючи приміщення з нульовими витратами електроенергії!
Як каже спеціаліст, величезним плюсом є те, що ця інфрачервона система опалення не висушує повітря, не виділяє продуктів горіння, не створює циркуляції пилу, усуває такі проблеми, як холодні стіни та вологі кути. Обігрівачі сертифіковані в Україні, Європі та СНД у відповідності з усіма стандартами безпеки і якості, а виробник дає гарантію на п’ять років. Монтаж обходиться без газозварювальних робіт і не шкодить ремонту, а завдяки величезному вибору кольорів і малюнків можна підібрати обігрівачі до будь-якого стилю інтер’єру. 
Дизайнерські обігрівачі UDEN-S на стінах офісу викликають особливо сильні враження і являються яскравою ілюстрацією того, що опалювальна техніка може бути гідною складовою будь-якого інтер’єру. Кожний малюнок на таких радіаторах – це кропітка авторська робота, а кожен такий обігрівач – вже не просто джерело тепла та затишку, а цікавий декоративний елемент інтер’єру, покликаний зробити будь-яку кімнату яскравішою та виразнішою.
Так що на сучасному ринку кліматичної техніки системи UDEN-S – це опалювальне обладнання, що одне з небагатьох відповідає найважливішим вимогам: вони зручні, доступні, економні, надійні та стильні. 
– У цьому році просто бум на електроопалення, – каже Іван, – чимало володарів квартир та приватних будинків переходять на нашу систему обігріву. Досвід сусідів та знайомих переконав: UDEN-S – це вигідно, зручно, економічно (а також екологічно та естетично), а головне – надійно.
 
Дарина СТЕПОВА.