Обладнання:

Як перереєструвати РРО ?

Для перереєстрації підприємець повинен надати в Міндоходів заяву про реєстрацію, реєстраційне посвідчення та довідку про опломбування РРО.
У листі від 8 січня 2014 № 55/7/99-99-18-02-03-17 Міндоходів нагадало, що у зв'язку із зміною місцезнаходження і перекладом підприємства до іншого органу Міндоходів здійснюється перереєстрація реєстраторів розрахункових операцій (РРО) та книг обліку розрахункових операцій (ОРО) .
Після взяття на облік в органі Міндоходів за новим місцезнаходженням для проведення перереєстрації РРО суб'єкту господарювання необхідно надати такі документи: 
Відзначено, що відповідно до наказу Міндоходів від 28 серпня 2013 № 417 фіскальний номер не змінюється при проведенні процедури перереєстрації РРО і зберігається до дати скасування реєстрації РРО. Суб'єкту господарювання, який змінив місцезнаходження, не потрібно звертатися до органу Міндоходів за місцем знаходження підрозділу. За результатами розгляду реєстраційної заяви та в разі відсутності підстав для відмови у перереєстрації РРО приймається рішення про перереєстрацію.
Після завершення внесення даних реєстраційної заяви підсистема «Реєстрація та облік РРО та книг ОРО» :
При перереєстрації роздруковується і видається суб'єкту господарювання нове реєстраційне посвідчення, в якому дата реєстрації РРО та дата початку обліку РРО в органі Міндоходів за адресою господарської одиниці не змінюються.
Процедура перереєстрації книг ОРО у зв'язку зі зміною місцезнаходження підприємства здійснюється аналогічно.
Документи про реєстрацію РРО (книг ОРО), наявні в органі Міндоходів за попереднім місцем обліку, долучаються до облікової справи платника податків для передачі до органу Міндоходів за основним місцем обліку .
Міндоходів вказало, що 26 грудня 2013 ним подано на державну реєстрацію до Мін'юсту наказ «Про внесення змін до Порядку реєстрації та ведення розрахункових книжок , книг обліку розрахункових операцій», яким обумовлене внесення змін у додатки 1 і 2 зазначеного порядку. 12 листопада 2013 наказ оприлюднено на офіційному веб -порталі Міндоходів.
Автор: Марина Ясинська