Обладнання:

Дозволено перевірки за неподання електронної звітності з РРО

Міндоходів вирішило перевірити торгові мережі, що мають більше п'яти РРО.
 
У листі від 17.07.2013 р. № 12036/7/99-99-22-01-03-17/800 Міндоходів нагадало, що Законом № 357 перенесено термін набрання чинності абзаців 13 - 15 рр.. 9 п. 25 розділу I Закону «Про внесення змін до прикінцевих положень Закону« Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку з прийняттям Податкового кодексу », положеннями якими встановлена ​​відповідальність суб'єктів господарювання, які здійснюють розрахункові операції за товари (послуги), за неподання до органів ДПС звітності, пов'язаної із застосуванням РРО, розрахункових книжок та копій розрахункових документів і фіскальних звітних чеків з РРО по дротових або бездротових каналах зв'язку, в разі обов'язковості її подання, з 1 липня 2013 року на 1 січня 2014 року. При цьому обов'язок подання електронної звітності не скасована.
Також Міндоходов відзначило, що з 01.01.2013 р. введені в дію норми абзаців 2 і 3 п. 7 ст. 3 Закону «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» про обов'язкове подання суб'єктами господарювання електронних копій розрахункових документів і фіскальних звітних чеків РРО до органів ДПС по дротових або бездротових каналах зв'язку за технологією Нацбанку. Отже, починаючи з 01.01.2013 р., суб'єкти господарювання, які використовують РРО і не забезпечують передачу звітної інформації до органів Міндоходов, порушують вимоги зазначеного Закону.
 
Міндоходів вказало, що з метою забезпечення виконання вимог Закону слід провести, відповідно до норм Податкового кодексу, перевірки суб'єктів господарювання, що мають п'ять і більше РРО (торговельні мережі) і не виконують вимоги з подання до органів Міндоходов звітності, пов'язаної із застосуванням РРО по дротових або бездротових каналах зв'язку.
                                                                                          Юрліга