Обладнання:

З 1 жовтня...

Застарілим касовим апаратам залишилося "жити" трохи більше місяця
З 1 жовтня застарілі касові апарати вилучать з державного реєстру розрахункових операцій. Про це нагадує інформаційно – комунікаційний відділ ДПІ у м. Тернопіль ГУ Міндоходів у Тернопільській області.
- Якщо з 01.10.2013 платник податків використовує касову техніку, вилучену з Держреєстру, відповідно до Порядку реєстрації, опломбування та застосування реєстраторів розрахункових операцій за товари (послуги), затвердженого наказом Державної податкової адміністрації України від 01.12.2000 №614, її реєстрацію буде примусово скасовано податковими органами, - зазначають податківці.
Відповідно до Державного реєстру "Реєстратори розрахункових операцій, первинна реєстрація яких заборонена" перенесено всі моделі РРО, які не забезпечують передачу контрольно-звітної інформації до органів ДПС, відповідно до вимог, затверджених наказам Міністерства фінансів України, а з 1 жовтня, у разі невиконання цих вимог, зазначені моделі буде вилучено з Державного реєстру.
Державна податкова інспекція у м. Тернопіль ГУ Міндоходів у Тернопільській області нагадує власникам касової техніки, які ще не перейшли на "електронку", не зволікати та звертатись до сервісних центрів з приводу купівлі або модернізації старих касових апаратів.
Водночас нагадуємо, що застосування штрафів за неподання електронної звітності з РРО відтерміновано до 1 січня 2014 року.