Обладнання:

Електронну звітність з РРО ніхто не відміняв

Податкова нагадала, що електронну звітність з РРО ніхто не відміняв.
ДПС у своєму роз'ясненні нагадує: перенесений тільки термін набрання чинності норм про відповідальність суб'єктів господарювання за неподання до органів Міндоходов електронної звітності з РРО , а сам обов'язок подання такої звітності ніхто не скасовував .
ДПС у роз'ясненні від 02.09.2013 р. нагадує, що з 01.01.2013 р. введені в дію норми абз. 2 і 3 п. 7 ст. 3 Закону № 265/95-ВР « Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» щодо обов'язкового подання суб'єктами господарювання електронних копій розрахункових документів і фіскальних звітних чеків реєстраторів розрахункових операцій (далі - РРО ) до органів доходів і зборів по дротяним або бездротовим каналам зв'язку за технологією НБУ.
     Так, суб'єкти господарювання, які використовують РРО, що створюють контрольну стрічку в електронній формі, або електронні контрольно-касові реєстратори, що створюють контрольну стрічку в друкованому вигляді, повинні подавати до органів доходів і зборів по дротовим або бездротовим каналам зв'язку електронні копії розрахункових документів і фіскальних звітних чеків, що містяться на контрольній стрічці в пам'яті РРО або в пам'яті приєднаних до них модемів.
     Суб'єкти господарювання, які використовують РРО, що створюють контрольну стрічку в друкованому вигляді, за винятком електронних контрольно-касових реєстраторів, повинні подавати до органів доходів і зборів по дротовим або бездротовим каналам зв'язку інформацію про обсяг розрахункових операцій, виконаних у готівковій та/або в безготівковій формі, або про обсяг операцій з купівлі-продажу іноземної валюти, що міститься в їх фіскальній пам'яті.
     Тим часом, Законом № 357- VII щодо відстрочки настання відповідальності за неподання електронної звітності встановлено, що термін вступу в силу норм про відповідальність суб'єктів господарювання за неподання до органів Міндоходов звітності ( у разі обов'язковості її подання) перенесено з 01 липня 2013 року на 1 січня 2014 року. При цьому обов'язок подання електронної звітності не скасовано.
    Отже, з 01.01.2013 р. суб'єкти господарювання, які використовують РРО, зобов'язані подавати електронні копії розрахункових документів і фіскальних звітних чеків РРО до органів доходів і зборів по дротовим або бездротовим каналам зв'язку за технологією Нацбанку.
                                                                                                                                                                                                                              Сайт "Юрліга"