Обладнання:

З реєстру РРО виключено старі моделі

Затверджено нову редакцію Державного реєстру реєстраторів розрахункових операцій. Згідно з відповідним наказом Міндоходов від 01.10.2013 № 522, до переліку сертифікованих приладів увійшли 69 моделей касових апаратів. Це апарати, які відповідають сучасним вимогам і забезпечують передачу контрольно - звітної інформації органам доходів і зборів в електронній формі.
Особливістю нової редакції стало виключення з реєстру старих моделей реєстраторів розрахункових операцій - апаратів, які не передавали звітність в електронній формі.
Нагадаємо, що з 2013 року користувачі касової техніки повинні звітувати до органів Міндоходов в електронному вигляді. Для технічного переоснащення платникам встановлено перехідний період до 1 січня 2014 року - з цієї дати вводиться відповідальність за неподання електронної звітності.
На сьогодні до системи зберігання та збору даних від РРО Міндоходов підключено 181,5 тис. касової техніки із загальної кількості 242,5 тис. апаратів. Власникам цих реєстраторів вже не потрібно накопичувати велику кількість первинних документів на паперовій стрічці, вся інформація зберігається лише в електронному вигляді.
З повним переліком реєстраторів розрахункових операцій, що включені до Державного реєстру, можна ознайомитися, натиснувши посилання на Реєстр РРО.
 
Джерело: Міністерство доходів і зборів України