Обладнання:

НБУ попросили переглянути технічні вимоги

НБУ попросили переглянути технічні вимоги роботи РРО
 
Держпідприємництва запропонувало НБУ розглянути можливість внесення змін до Технології з метою приведення її норм у відповідність до чинного законодавства, зокрема, положень наказу Мінфіну від 08.10.2012 № 1057 та вимог статей 12, 18, 20, 27, 31, 67 Державного кодексу.
Держпідприємництво звернулося до НБУ з пропозицією переглянути затверджені ним технічні вимоги роботи реєстраторів розрахункових операцій .
У зв'язку із зверненнями виробників касових апаратів, Держпідприємництво дійшла висновку про доцільність внесення змін у технології «НСМЕП. Супутні проекти. Технологія зберігання та збору даних РРО для ДПС. Програма та методи перевірки реєстраторів розрахункових операцій з контрольною стрічкою в електронній формі та вбудованих модемів на відповідність вимогам, затвердженим наказом Мінфіну від 08.10.2012 № 1057, і специфікаціям Національного банку України» з метою приведення її норм у відповідність до чинного законодавства.
Нагадаємо, Янукович відтермінував введення штрафів за неподання електронної звітності з РРО.
Деякі положення технічних вимог повною мірою не узгоджуються з нормами наказу Мінфіну від 08.10.2012 № 1057 «Про затвердження Вимог щодо створення контрольної стрічки в електронній формі в реєстраторах розрахункових операцій та модемів для передачі даних та Порядку передачі електронних копій розрахункових документів і фіскальних звітних чеків реєстраторів розрахункових операцій по дротових або бездротових каналах зв'язку до органів державної податкової служби».
 
Відповідно до вимог наказу № 1057 визначено канали передачі інформації - GSM / GPRS та / або інші дротові або бездротові канали (використовувані модемом для передачі інформації на сервер обробки інформації). Система підходів, на яких побудована Технологія Нацбанку, виключає можливість перевірки РРО з різними каналами зв'язку, у зв'язку з чим РРО з модемами, відмінними від GSM / GPRS, перевіреними по Технології, формально не можуть бути схвалені.
 
Таким чином, Національний банк України надає перевагу виробникам РРО та електронних контрольно - касових реєстраторів ( ЕККР ) з вбудованим GSM / GPRS модемом, вводячи штучні обмеження для суб'єктів господарювання, які виробляють РРО з модемами, відмінними від GSM / GPRS.
За інформацією Держпідприємництва.