Обладнання:

Заповнення КОРО при ТО РРО

Як враховуються роботи з технічного обслуговування РРО , як відобразити цю операцію у книзі обліку розрахункових операцій(КОРО)?
Оскільки РРО використовується в господарській діяльності підприємства в процесі продажу товарів (робіт , послуг) , витрати на техобслуговування РРО можна віднести до складу податкових витрат на підставі норм абз. «Д » пп. 138.10.3 та п. 138.5 ПКУ. Також підприємство матиме право на податковий кредит за наявності належним чином оформленої податкової накладної . У бухгалтерському обліку суми оплати за технічне обслуговування відносяться на рахунок 93 «Витрати на збут».
Що стосується заповнення КОРО при виконанні техобслуговування РРО , нагадуємо , що Міндоходів наказом від 28.08.2013 р. № 417 затвердило нові нормативно - правові акти щодо застосування РРО , у т. ч. і Порядок реєстрації та ведення РК , КОРО (далі - Порядок № 417 ) .
Згідно п. 11 ст. 4 розд . 2 Порядку № 417 роботи з технічного обслуговування враховуються в розділі 4 КОРО , в цьому ж розділі враховуються ремонти та перевірки конструкції та програмного забезпечення РРО.
Порядок заповнення розділу 4 КОРО наступний:
графи 1 - 5 заповнює особа, що здійснює ремонт , технічне обслуговування або перевірку ;
графи 6 та 7 - працівник суб'єкта господарювання після відновлення працездатності РРО;
графи 1 і 2 заповнює працівник суб'єкта господарювання безпосередньо після виходу РРО з ладу.
Вищевказані графи заповнюються згідно з назвою граф у КОРО.
При потребі до розділу 4 КОРО може вноситися додаткова інформація.
 
автор : Віталій Корвяков ,
експерт компанії « ЛІГА: ЗАКОН»